Färist med stålfundament

Färisten med stålfundament är en av våra mest sålda, och används till både större vägprojekt och till mindre projekt inom t.ex. skogs- och lantbruk.

Alla våra färister baseras på en genomtänkt, modulbaserad design, och består av 7-10 komponenter som gör det möjligt att bygga färister i alla möjliga storlekar och för alla möjliga typer av belastningar.
Konstruktion
Färisten med stålfundament består av en solid bultad stålram med kraftiga rör för passage. Stålramen består av kurvade stålplattor som hopbultade har en enorm styrka. Du kan läsa mer om färistens styrka och bärförmåga här.
Alla delar i färisten är tillverkade i Danmark, och färisten levereras i kompletta paket – alla rör, stålfundament, skruvar, m.m. medföljer.
De relativt få delarna gör systemet enkelt att montera, och ger samtidigt färisterna ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Våra färister är utformade med en mycket hög galvaniseringskvalitet. Du kan läsa mer om vår galvanisering här.


Räddningsöppningar för smådjur

I alla våra färister har vi integrerat räddningsöppningar för smådjur – t.ex. för igelkottar som emellanåt hamnar på avvägar under rören. Öppningarna i stålfundamenten består av kvadratiska hål som är 12,5 cm breda, och för just den här typen av färist är det 3 cm från marken upp till den nedersta delen av hålet. Även om det skulle ramla ner jord och löv dröjer det alltså ett tag innan räddningsöppningen täcks för och innan färisten kräver underhåll.

Om du vill veta mer om våra färister får du gärna kontakta oss.

Utvalda cases

Färist med stålfundament

Trafikverket, Sverige

Heavy-Duty färister till Trafikverket, E20 i Västa Götaland

Lantbruk i Aust-Agder, Norge

Galvaniserad färist med stålfundament för lantbruk

Skogsbruk i Trøndelag, Norge

Galvaniserad färist med stålfundament för skogsväg

Skei Seter, Norge

Färist med stålfundament och vinterskydd som tillval

Trafikverket, Södra Götaland i Sverige

Färist med stålfundament till Trafikverket i södra Götaland